Spider Solitaire Windows

Het is tijd om nostalgisch te worden en na te denken over de vele keren dat we Spiders Solitaire in Windows hebben gespeeld. Spider Solitaire was het meest populaire Windows-spel, en dat is niet zonder reden. Toch is de game een van de meest gewilde games op internet. Op deze pagina kun je Spider Solitaire Windows online spelen, alle features ontdekken en lezen over de regels van dit nostalgische spel. Beleef de goede oude tijd opnieuw met een rondje gratis Spider Solitaire online en behaal een nieuwe highscore.

Windows Spider Solitaire-regels

De Windows Spider Solitaire-regels zijn meer dan 30 jaar oud, maar dat betekent niet dat je tegenwoordig geen plezier meer kunt hebben met dit spel. Je speelt Windows Spider Solitaire zoals elk ander Spider Solitaire-spel, aangezien deze spellen zijn gebaseerd op dit originele Windows-spel. Je wint als je alle kaarten verwijdert door de Windows Spider Solitaire-regels te volgen. Het is je doel om reeksen van 13 kaarten van dezelfde kleur te maken, beginnend met een heer en eindigend met een aas als onderste kaart. Voltooide rijen worden automatisch van het bord verwijderd en als er geen kaarten meer zijn, win je Spider Solitaire Windows.

Samenvatting van Spider Solitaire-regels

 • Je begint het spel met 54 kaarten in tien kolommen. De eerste vier kolommen hebben vijf gesloten kaarten en de zesde kaart open, terwijl de laatste zes kolommen vier gesloten kaarten hebben en de vijfde open kaart.
 • Het spel begint met 500 punten.
 • Elke zet kost je 1 punt.
 • Je kunt een kaart onder een andere kaart leggen die precies één punt hoger is: zeven past onder een acht, maar geen zes of negen.
 • Je kunt alleen meerdere kaarten verplaatsen als ze een dalende rij vormen van dezelfde reeks.
 • Alleen Kings passen op lege cellen in het Tableau.
 • Je moet alle kaarten van de Voorraad gebruiken.
 • De hintknop kan je een mogelijke zet laten zien.
 • U kunt de knop Ongedaan maken gebruiken of op Ctrl+Z drukken om uw laatste zet ongedaan te maken
 • Je wint het spel wanneer alle Tableau Cards en Stockpile-kaarten zijn verwijderd.
Spider Solitaire Windows

Hoe speel je Spider Solitaire

Hoe Spider Solitaire te spelen is een veelgestelde vraag bij elke zoekmachine. Na het lezen van de informatie op deze pagina, hoef je die vraag nooit meer te stellen, aangezien we je in detail zullen vertellen hoe je Spider Solitaire speelt. Je begint met 54 kaarten op het tableau en moet die kaarten wissen met de 50 kaarten in de Stock. Je moet reeksen maken die beginnen met een koning en eindigen met een aas als laatste kaart om de kaarten van het tableau te wissen. Deze reeksen moeten van dezelfde reeks zijn en in aflopende volgorde.

Hoe de kaarten te verplaatsen?

 • U kunt een kaart verplaatsen door erop te klikken of deze onder de kaart te slepen die u wilt plaatsen.
 • In het tableau worden kaarten alleen verplaatst onder een kaart met één punt hoger.
 • Je kunt alleen meerdere kaarten tegelijk verplaatsen als ze een reeks aflopende kaarten van dezelfde reeks vormen.
 • De koning is de beste kaart in Spider Solitaire Windows online.
 • De aas is de 13e en laatste kaart in een volledige reeks.
 • Alleen kaarten van dezelfde reeks kunnen een reeks vormen die van het tableau verdwijnt.
 • Een klik op een Voorraadkaart geeft je een nieuwe open kaart in elk van de tien kolommen.
 • Wees voorzichtig met hoe je de kaarten plaatst, maar als je een fout hebt gemaakt, kun je je laatste actie ongedaan maken met de knop Ongedaan maken.

Spelkenmerken

Spider Solitaire Windows heeft verschillende spelfuncties. Je kunt kiezen uit meerdere niveaus. Er zijn drie opties: eenvoudig (1 kleur), medium (2 verschillende kleuren) of complex (4 kleuren). Er is een undo-optie, maar je hebt de mogelijkheid om een ​​hint te ontvangen door op de knop met de tekst “hint” te klikken. Er is geen klok, maar je kunt het aantal zetten zien dat je hebt gemaakt. Naast al deze spelfuncties kun je met Windows Spider Solitaire drie verschillende niveaus spelen: eenvoudig. Middelmatig en hard.

Scoremechanisme Spider Solitaire Windows

Het scoremechanisme in Spider Solitaire is gemakkelijk te volgen. Je begint met 500 punten aan het begin van het spel. Elke beweging die je maakt kost je één punt. Daarom is het cruciaal om het spel in zo min mogelijk stappen te voltooien. Het gebruik van de Hint-knop kost je geen punten. Sommige spelers beschouwen dit echter als bedrog. Als je je volgende zet niet ziet en advies nodig hebt, klik dan op die knop; het is gratis in Spider Solitaire.

Speel gratis Spider Solitaire Windows online

Ben je enthousiast om het meest gespeelde Spider Solitaire-spel ooit te proberen? Nu weet je hoe je dit ongelooflijke spel moet spelen en hoe het scoren werkt. Scroll dan naar de bovenkant van deze pagina, waar je gratis Spider Solitaire Windows online kunt spelen. Een andere fantastische Spider Solitaire-titel is Spider 2 Suits, die je hersenen zal uitdagen! Er zijn veel Spider Solitaire-spellen om te spelen op solitaire.ca, dus blader gerust rond en vind je favoriete solitaire-spel.